spa hangulatkép

Lélekutazás és elmekikapcs – Életem első (és biztosan nem utolsó) Reiki kezelése

Mariettához úgy érkeztem, hogy számomra nem volt idegen a spiritualitás és a lélek lecsupaszításának gondolata. Nem ijeszt meg, ha egy nő előtt meztelen a lelkem; de ha egy férfi előtt, akkor annál inkább. Mégis volt bennem egy kis izgalom és egy egészséges félsz, hiszen ilyen élményben még nem volt részem.

Hamar rájöttem, hogy nem feltétlen kell spirituálisnak lenni ahhoz, hogy itt válaszokra lelj. Marietta tökéletesen rákapcsolódik arra a szintre, ahol éppen elhelyezkedsz a spiritualitás és a földi létezés mezsgyéjén. Kizárólag azt nyújtja, amit a Te lelked jelen helyzetben képes el- és befogadni. (Számomra ezt jelenti a „profi szakember”; ha ez a kifejezés képes lenne leírni azt, amit ő képvisel, ám ez sokkal inkább „adottság”.) Ezt a hozzáállást az első pillanattól kezdve éreztem – ahogyan azt is, hogy nem most találkoztunk először –, éppen ezért bizalommal adtam át neki magam a rám váró 60 percre.

Marietta bekísért a kis szentélyébe, ahol keleties illatú, ugyanakkor koránt sem zavaró füstölővel teremtett hangulatot, és relaxáló zenével gondoskodott arról, hogy fejben is megérkezzek az alkalomra.

A Reikiről olvasottak alapján egy konkrét problémát, elakadást hoztam magammal, amit szerettem volna oldani a kezelés által. Utólag azt kell mondanom, enélkül is csodákat művelt velem már önmagában a tény, hogy 60 percre magam mögött hagyhattam a napi teendőket és a bennem kavargó gondolatokat. De ha nem is sikerül minden percre, akkor is megéri.

masszázs hangulatkép

Egy rövid beszélgetéssel kezdtünk, ahol Marietta elmondta, mi vár rám a következő egy órában. Ugyanakkor szavakkal nagyon nehéz a Reiki lényegét összefoglalni, és csak a kezelés végén értettem meg igazán, mennyire. Rákérdezett, van-e konkrét elakadásom, amin szeretnék dolgozni. Bőszen bólogattam, mire arra kért, még ne osszam meg vele. Majd az alkalom végén bővebben beszélgetünk róla. Elsőre furcsán hangozhat, hogyan beszélgetünk majd arról, ami még el sem hangzott, de ott és akkor ezt cseppet sem találtam furcsának.

Kényelmesen elhelyezkedtem Marietta masszázspadján, még egy párnát is tett a fejem alá. Aki azonban masszázshoz hasonló élményre számít, meg fog lepődni. Ez sokkal inkább lélekmasszázs, mintsem testi, ugyanis a gyógyító a Reiki kezelés alatt szinte alig ér hozzád, a kezét a tested fölé helyezve energizál és nyugtat. Bár az előbbiekből kitűnik, hogy teljesen értelmetlen a masszázshoz hasonlítani, egy másik különbség, hogy a fejtetődtől kezdi a kezelést, és onnan halad egészen a lábadig.

Marietta biztosított róla, hogy bármilyen kérdésem van, nyugodtan tegyem fel, és ha teljes kényelemben érzem magam, akkor kezdhetünk. Lehunytam a szemem, majd az élettel teli erdőt idéző hangok és a füstölő meleg illatának ölelésében leengedtem a falaimat, és hagytam, hogy Marietta meglássa, amit meg kell látnia.

A tenyerét a homlokcsakrámra helyezte, és hosszan elidőzött fölötte. A hozott problémámra fókuszáltam, valószínűsítve, hogy így tehetek azért, hogy oldódjon. Nyilván, még a kezelés alatt sem tudom elengedni a kontrollt…, gondoltam. Pontosan ehhez kapcsolódott egyébként a hozott problémám is. Ironikus.
Az arcomra áradó melegség megnyugtatott és biztonságot adott, annak ellenére, hogy Marietta továbbra sem ért hozzám. Majd a torkomon éreztem a melegséget, ezután tovább vándorolt a mellkasom, azza a szívcsakrám fölé.

Intenzív érzések jártak át. Átsuhant az agyamon, hogy lehet valami ennyire nyugtató és felszabadító egyben. A gondolataim megszűntek létezni, egyedül a szívemmel kezdtem el gondolni valamire, majd valakire. A szíveddel gondolkodni nagyon intim érzés; ez meglepő lehet annak, aki az intimitást a szexualitással kapcsolja össze. Pedig sokkal inkább szól a bizalomról és az elfogadásról. A lecsupaszított érzések olyan egyszerűnek tetszettek, mintha a világon semmilyen akadály nem állhatná útjukat. Az érzések tiszta egyszerűsége, őszintesége miatt úgy éreztem, hazaérkeztem. A szívem már régóta várt arra, hogy igazán átadhassa magát ennek, félelmek és kétségek nélkül, és csak érezzen, mert erre teremtették.

Megérkeztek mellé a testi érzések is, Marietta pedig mintegy rákapcsolódva erre (vagy véletlen egybeesésként, abban a pillanatban nem tudtam megítélni), a napfonatcsakrámhoz vándorolt (még mindig a testemtől tíz centire tartva a tenyerét), ami a köldöknél található, szexualitáshoz kapcsolódó csakránk. Elöntött a vágy. Sosem volt gond a fantáziámmal, de éreztem, ez más: a lelkem mélyéről jön a forgatókönyv. Magát írja, én pedig boldogan fogadom, amit elém tár.

 • Mit tapasztaltam ezalatt?
 • Vágyat és nyugalmat.
 • Türelmetlenséget és megbékélést.
 • Egyenlőséget és megadást.

Gyermeknek érzem magam, akinek még minden új – mégis, sokkal bölcsebben tudja megélni a vele történteket, hiszen még nem rakódott rá annyi „kell”, annyi „kéne” és annyi „muszáj”.

Kis idő múltán abba az állapotba érkeztem, amit alfának hívnak. Nem tudtam, öt perc telt el vagy húsz, de lehetett volna akár egy örökkévalóság is. Totális elmekikapcs, talán ez lenne a legjobb szó rá.

A melegség az egész testemet végigjárta, Marietta elért a lábamig, majd a kezeimet fogta meg. Említette, hogy ha szükségét érzi, akkor hozzámér majd, ezért nem ért váratlanul. Az érintése koránt sem volt kellemetlen számomra, sőt, hiányzott a melegsége, amikor elegendte a kezem. Ez az egész valahogy tökéletesen helyénvalónak érződött.

Lassan éreztem, hogy el kell engednem a béke szigetét, de tudtam, egy kis darabot mindig meg fogok őrizni belőle. Kinyitottam a szemem, szerencsére mivel lekapcsoltuk a villanyt, a félhomályban volt időm visszazökkenni ebből a „másik dimenzióból”. Marietta hagyott pár percet, hogy egyedül dolgozzam fel a történteket, majd beszélgetni kezdtünk.

Megdöbbentett a képessége, amivel rákapcsolódott a problémámra. Határozottan éreztem a fejlődést. A felvillanyozottság érzése megmaradt, a kezelés után még hosszasan beszélgettünk. Szerencsére én voltam az utolsó aznap, ezért hosszabb ideig volt erre lehetőségem, de ez egyébként is a kezelés része. Úgy hagytam el a szentélyét, hogy biztos voltam benne, találkozunk még.
Ha szeretnéd megtapasztalni ezt a lélekélményt (nem „ezt”, hanem hasonlót, hiszen mindannyiunknak másra van szüksége, és mind máshol járunk saját utunkon) és Marietta maximális odafigyelését, azt javaslom, a kezelés utánra ne szervezz semmilyen programot, és igyekezz felszabadítani magadnak egy kis énidőt.

Higgy nekem, a kapottak éppen elég munícióval szolgálnak majd egy meghitt, magadba fordulós este eltöltésére. Ebben az időszakban, amikor a fák is lecsupaszítják magukat előttünk, különösen jól esik egy takaróval és egy bögre teával bekuckózni; és még könyv sem kell hozzá, hiszen Marietta segített kinyitni egy olvasmányt, amiben nincsenek lapok.

Még mindig ülepedik bennem az élmény, de azt már akkor megígértem magamnak, hogy gyakrabban fogok beleolvasni a „szívem könyvébe”, ahelyett, hogy az elmémmel próbálnék mindent megoldani. Hiszen sokszor a legbonyolultabbnak tűnő dolgok a világon a legegyszerűbbek.

Kinek és miben tud segíteni a Reiki?

Nem akarom azt mondani, hogy mindenkinek. Kell hozzá egyfajta nyitottság; igény arra, hogy kilépj a mindennapi mókuskerékből, és más szemmel nézz a problémáidra, legyen szó fizikai betegségekről vagy mentális, esetleg érzelmi elakadásokról. De nem kell hozzá „spirinek” lenned. Ha nem is hiszel az energiákban és a csakrákban, akkor is tapasztalhatod a Reiki pozitív, stresszoldó hatását.

A Reiki – ahogyan az energiagyógyászat más formái is –, arra a felfogásra épül, miszerint a túl sok stressz, a negatív érzelmi feszültség, a túlhajszoltság következtében először a szervezetünk energetikai rendszere merül le, majd az immunrendszer legyengülésével különböző fizikai tünetek formájában kialakul egy-egy betegség.

A Reiki kezelés tehát a szervezet öngyógyító képességét támogatja. Emellett az általa tapasztalt ellazult tudatállapot önmagában is stresszoldó hatással bír.

Mi mindenre jó még a Reiki kezelés?

 • testi, lelki és mentális egészséged megőrzésére,
 • gyógyulási folyamatok felgyorsítására,
 • energetikai blokkok oldására, mellyel megelőzhetők a fizikai tünetek,
 • a test méregtelenítő folyamatainak elősegítésére,
 • kimerültség, dekoncentráció ellen,
 • fájdalomcsillapításra, például gyakori felfájás esetén,
 • stresszoldásra – a Reiki kezelés segít lecsillapító kavargó gondolataidat, relaxáló hatású.

Ha szeretnéd megtapasztalni, mit tud a Te életedhez hozzátenni egy hasonló alkalom, jelentkezz be most Mariettához (30 vagy 60 perces) Reiki kezelésre.

Szabó Anna Női-férfi Fodrász, Barber
Ajándékutalvány

Ajándékozz törődést!

Rendeld meg telefonon, e-mailben, vagy itt üzenetben!